Omgeving

Cultuur, natuur en bezienswaardigheden

Regio Vessem

De historie van BEERZE BROUWERIJ EN HOTEL gaat ver terug in de tijd. De brouwerij is al eeuwen gevestigd op de locatie aan het dorpsplein. Volgens een verklaring van de Schout en Schepenen van Vessem was de brouwerij in ieder geval al "ver voor 1716" actief. De gebouwen zijn gerestaureerd en gemeentelijk erfgoed.

Vessem staat ook bekend om zijn historische bezienswaardigheden. Zo stamt de Sint Lambertuskerk met schilderingen van Jos Lommen, een leerling van Pierre Cuypers, uit 1882. De historische korenmolen, Jacobus, is de grootste in zijn soort van Nederland. Alle bezienswaardigheden in de kern van Vessem kunnen aangedaan worden met een korte wandeling door Vessem.

Vessem ligt in regio de Kempen, Zuidoost-Brabant. Een regio rijk aan historie zoals Kabouterkoning Kyrië en Romeinse vestigingen. De Kempische natuur kenmerkt zich door prachtige bos- en natuurgebieden. Het groot - en klein meer, De Cartierheiden van circa 172 hectare groot en De Landschotse Heide, een natuurgebied van 239 hectare groot, bevinden zich in de directe omgeving van het hotel.

Beerze Brouwerij Hotel